18 de juliol 2012

El Jurat de Cartes de Desamor tria les dues guanyadores del Certamen.


El dia 31 de març va finalitzar el termini de presentació dels treballs que concorrien al Certamen Literari “Cartes de Desamor”. En aquesta edició van arribar 186 cartes, 37 en català i 149 en castellà.

El jurat format per Anna Gairí, Núria Mallol, M. Salomé Ribes i Marta Sampietro, es va reunir el dia 13 de juliol per deliberar i triar les persones guanyadores.

El jurat va escollir en llengua catalana la carta signada per Charity Rose Thielen, d’Anna Gual Vendrell. El jurat va decidir donar el premi a un text molt original, amb una gran qualitat expressiva i una riquesa lèxica que, amb un rerefons conceptual, defineix la vivència interioritzada del desamor. 

I en llengua castellana va resultar guanyadora María Astilleros Tena de Múrcia, amb una carta signada per Maratiane. En paraules del jurat, es tracta d’un text en què es pot veure com els estats d’ànim alteren la percepció dels fets més quotidians, de manera que amb lirisme i subtilitat i una visió mol plàstica i sensorial, la pluja esdevé protagonista indirecta de la història de desamor. 

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc a Lleida el dia 26 de juliol durant el transcurs d’un sopar literari al que assistiran el president de la Comissió de Cultura, Xavier Fuixench, i el jurat del Certamen, així com d’altres membres de la Junta de l’Associació de Veïns i del barri.