13 de juny 2010

El Jurat ha fallat el 18è Certamen Literari Cartes de Desamor

El dia 31 de març va finalitzar el termini de presentació dels treballs que concorrien al Certamen Literari “Cartes de Desamor”.


En aquesta edició van arribar 187 cartes, 15 de les quals no van ser acceptades per no complir algun dels punts de les bases del Certamen. Es van admetre, doncs, 172 cartes, la majoria de les quals escrites en castellà (164 en aquesta llengua, mentre que n’hi va haver 23 en català).


Cal destacar la procedència dels treballs, que es divideix aproximadament de la següent manera:

Un 40% de Catalunya

un 50% d'Espanya

un 10% d'Europa i Sud-Amèrica


El jurat format per M. Salomé Ribes, Gemma Fabregat, David Pradas, Marta Sampietro i Anna Gairí es va reunir el dia 28 de maig per donar el seu veredicte.


Els guanyadors van ser:


En llengua catalana: Roser Trepat Ribé, de Lleida, amb una carta amb el lema Xof.. Segons el Jurat, es tracta d’una carta molt original en el plantejament que utilitza un llenguatge molt visual amb el què converteix un amor de pel·lícula en un malson.


En llengua castellana: Ana Ma. Basanta Díaz, de Barcelona, amb una carta que portava per títol Te quiero, pero... . En paraules del Jurat, ens trobem amb una carta que parla de la relació de convivència i quotidianitat, amb un to irònic, fresc i sorprenent des del punt de vista femení.

La entrega de premis va tenir lloc el dissabte dia 12 de juny al Restaurant Entrevies.

Ana Basanta i Roser Trepat


El President de Cultura d'ORVEPARD, el Jurat i la Coordinadora del Certamen amb les guanyadores.